Informatie

Algemene informatie

Beton en glas

_

Glas is de beste partner voor het beton, om samen te leven en samen te werken. Van natuur is glas op basis van silicium, een basis component van cement. En dit creëert een perfecte affiniteit voor de beste en duurzaamste prestaties !

Een woord over de andere soorten vezels; staalvezels en kunstvezels (polypropyleen vezels)

  • Glas roest niet
  • staal is 4X zwaarder
  • polypropyleen 3X lichter
  • Glas treksterkte
  • 1,5 X groter dan staal
  • 3X groter dan polypropyleen

Carbon

We gebruiken carbon als versteviging om scheurvorming nog extra te minimaliseren. Carbon als extra verstevigende wapening op cruciale punten biedt een antwoord op de steeds groeiende technische noden en milieuvereisten binnen de bouwsector. Ook op de steeds hogere eisen dat gesteld worden bij woonbeton of beter gezegd gepolierde beton in en rond uw woning. Door zijn specifieke eigenschappen kan het bijzondere oplossingen bieden.

_

Niet corrosief

In tegenstelling tot staal brengt men carbon net onder een toplaag aan. Dit omdat carbon niet kan roesten en het op die manier geen extra bescherming nodig heeft zoals staal, waar beschadiging door corrosie vaak een probleem vormt.

sterker dan staal

Een belangrijke eigenschap van het carbon raster is ook zijn hoge treksterkte. Doordat men tot 5 keer meer treksterkte bekomt, verhoogt de kwaliteit van het beton aanzienlijk.

Lichtgewicht

Carbon is zodanig ontwikkeld om met een veel lichter gewicht toch betere prestaties neer te leggen tegenover traditionele materialen. Op die manier reduceert men het totale gewicht in de gebruikte toepassing aanzienlijk, wat extra mogelijkheden en voordelen creëert.

Thermisch inert

Door de thermische inertie vermijdt het materiaal koudebruggen waardoor belangrijk energieverlies tot nul herleid wordt. Hierdoor spaart men niet alleen het milieu, maar ook het budget.

Decoratieve beton

Doordat Carbon niet corrosief is en bestand tegen verschillende chemische stoffen, kan het perfect dienen als versterking in decoratieve betontoepassin.

Vloerverwarming

Er kan geen wrijving ontstaan tussen vloerverwarmingbuizen omdat ze dezelfde dichtheih hebben als vloerverwarmingmaterialen. Deze kan wel ontstaan bij gebruik van metalen wapeningsnetten en het kunststof van de vloerverwarming.